Touch стартира в България

14 Nov 2019 @ 21:50 UTC

Бързата глобална експанзия на Тъч продължава в България, най-новата държава-членка, която се присъедини към Международната Федерацията по Тъч (FIT), казва Стефан Дойчев от Bulgaria Touch.

Стефан Дойчев, президент на Bulgaria Touch заяви, че спортът започва да набира сили в източноевропейската страна заради „положените усилия за национално първенство по тъч“, основаването на нови клубове и използването на най-новите техники за дигитален маркетинг - социалните медии, за популяризиране на спорта.

„Имахме турнири в миналото, но наскоро официализирахме спорта в България със структурирани игри, ръководени от напълно квалифицирани рефери“, каза Стефан (на снимката тук с Алекс Петиколас от Touch France).

През октомври Bulgaria Touch беше домакин на първото Национално Тъч първенство в София, като участие взеха пет клуба и общо 60 играча. Водещият клуб в страната Murphy's Misfits, част от който е и Дойчев, спечели историческия турнир.

Продължавайки и стъпвайки на успеха на проведеното първенство, заяви Стефан, България Тъч ще продължи да работи за увеличаване на броя квалифицираните рефери и треньори у нас. „Работим над организацията на курсове за обучение на треньори и съдии. След това ще се опитаме да установим контакт с местните училища, за да промотираме играта и предимствата на спорта Тъч ”, обясни Стефан.

„Бихме искали да видим Тъч включен в програмите за физическо възпитание, предлагани от българските училища, или като част от техните извънкласни дейности.“

Разнообразието, предлагано от Тъч, е още една от положителните страни на спорта за българите. „Тъч е уникална игра, която позволява на мъже и жени да практикуват спорт заедно с децата си“, каза Стефан. „Тъч е перфектна възможност да съберем цели семейства и приятели, и да се насладим заедно на социалните аспекти на нашата игра.“

Ползите от присъединяването към глобалното Touch семейство

Стефан, който миналия месец присъства на встъпителния семинар за членове на FIT в Париж, каза, че възможността да се учи от водещите световни Тъч сили, като Австралия, Нова Зеландия и Англия, е безценна възможност за новоизлюпената асоциация.

„На семинара ни беше предоставено много знание, което ще бъде много ценно в този ранен етап от нашето развитие, особено за това как да структурираме вътрешния членския внос“, каза Стефан.

Той добави: „Ние сме много развълнувани от бъдещето на Тъч в България, особено от възможността да имаме повече състезания и клубове. Наскоро въведохме открита тренировка за всички, които искат да направят първи стъпки в Touch - в понеделник вечер с клуб Serdi Touch, и това е отличен начин всеки да започне седмицата.

Original
Touch launches in Bulgaria

Related articles